Lokalne vijesti

VITEZ: Obilježena 25. obljetnica HVO-a

U organizaciji I. pješačke gardijske pukovnije Oružanih snaga BIH, Općine Vitez i braniteljskih udruga iz Viteza i Središnje Bosne, danas je u Križančevom selu prigodno obilježena 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane.

Ovom prigodom položen je vijenac i upaljene svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima u Križančevom selu, a učinila su to izaslanstva Ministarstva obrane BIH i Oružanih snaga BIH, predvođena ministricom Marinom Pendeš i general-pukovnikom Antom Jelečem, načelnikom Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, Općine Vitez, predvođeno načelnikom Tomislavom Bošnjakom-Matićem, te izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u kojima su bili predsjednici i članovi županijskih i općinskih braniteljskih udruga.

Program proslave 25. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane počeo je 1. travnja, a vijenci i svijeće položeni su na spomen obilježjima u svim općinama, gdje je HVO djelovao. Završna vojna svečanost obilježavanja bit će upriličena sutra, u vojarni „Božan Šimović“ u Čapljini.

Osim sutrašnje vojne svečanosti u Čapljini, 25-ta obljetnica Hrvatskog vijeća obrane bit će obilježena i otvaranjem izložbe u Mostaru, svečanom akademijom i koncertom klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“. U mostarskoj katedrali će u subotu biti služena i sveta misa zadušnica za poginule i umrle pripadnike HVO-a.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend