Lokalne vijesti

VITEZ: Obavijest poljoprivrednim proizvođačima o obvezi prijavljivanja Plana proizvodnje za 2022. godinu

Obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači, fizičke i pravne osobe, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata da u skladu s čl. 6. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčanih potpora po modelu poticaja proizvodnji, klijenti, svi potencijalni korisnici koji budu aplicirali u 2022. godini obvezni su izvršiti prijavu plana proizvodnje do 15.11.2021.godine.


Sva potrebna uputstva i obrasci za prijavu plana proizvodnje mogu se dobiti na info šalteru Općine Vitez najkasnije do 15.11.2021. godine do kada traje prijava plana proizvodnje za narednu godinu. Predaja obrasca se vrši na šalteru protokola Općine.
Napominjemo da poljoprivredni proizvođači koji nisu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata i koji ne izvrše prijavu plana proizvodnje neće moći ostvariti pravo na novčanu potporu u 2022. godini.

“Na osnovu članka 6. stavak 1. Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane potpore po modelu poticaja-potpore proizvodnji (Sl. novine F BIH br. 42/10) ste dužni izvršiti prijavu plana proizvodnje za narednu godinu do 15.11. tekuće godine, na Obrascu PPP (OBRAZAC prijave plana proizvodnje), koji možete preuzeti s web stranice Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, web stranice Općine Vitez (na dnu ove stranice), osobno na info šalteru Općine Vitez ili u uredu br 213.
Klijent koji ne izvrši prijavu planirane proizvodnje za narednu godinu do Pravilnikom određenog roka neće moći ostvariti pravo na novčanu potporu u narednoj godini.


OBRAZAC

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend