Lokalne vijesti

Vitez: Lažno prijavili oštećenje vozila zbog naplate osiguranja u Austriji

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Vitez su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela oštećenje tuđe stvari – oštećenje vozila, koje je prijavljeno dana 07.03.2017.godine, utvrdili da je krivično djelo lažno prijavljeno s namjerom naplate osiguranja u Austriji. Počinioci krivičnog djela lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza su A.P., rođen 1988. godine, E.P., rođen 1983. godine i A.P., rođen 1991. svi iz Zenice. Protiv počinioca slijede zakonom predviđene mjere i radnje.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA      

 

Dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba lakše povrijeđena.

 

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, iz saobraćaja je isključeno 5 vozača. Tom prilikom u policijskim stanicama Gornji Vakuf/Uskoplje i Bugojno do otreženjenja su zadržana 2 vozača, zbog izmjerene količine alkohola u krvi u iznosu preko 1,5 promila. Iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo, a zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 216 prekršajnih naloga, dok je mobilnim radarima evidentirano ukupno 178 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

 

IZABERI ŽIVOT BEZ ORUŽJA

 

Dana 30.03.2017.godne u policijsku stanicu Gornji Vakuf/Uskoplje građani su u okviru kampanje “Izaberi život bez oružja” dobrovoljno predali 2 automatske puške.

 

Apelujemo na građane da IZABERU ŽIVOT BEZ ORUŽJA i predaju oružje koje je nelegalno u njihovom posjedu. Takvim postupkom izbjegavaju bilo kakvo prekršajno ili krivično gonjenje, kako je to i predviđeno novim Zakonom  o nabavi, držanju i nošenju oružja i municije Srednjobosanskog kantona. U protivnom, ukoliko u okviru istražnih radnji policijski službenici pronađu oružje ili minsko-eksplozivna sredstva kod neke osobe, ta osoba je odgovorna za krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“, za koje je propisana kazna zatvora do 3 godine.

Pozovite policiju na broj 122 i policijski službenici će doći do Vas da preuzmu oružje.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend