Lokalne vijesti

Vitez i Travnik pronađena droga, Novi Travnik krađa vozila

Tijekom protekla 24 sata na području KSB prijavljeno je 5 krivičnih djela.

Dana 04.03.2021.godine oko 19,00 sati u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, općina Vitez, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe N.B. rođen 1963.godine iz Viteza. Tom prilikom isti je od sebe odbacio plastičnu vrećicu u kojoj se nalazilo 50 aluminijskih zamotuljaka sa sadržajem prosušene zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, što ukazuje da je ista bila namijenjena za prodaju. Važno je napomenuti da je osumnjičeni prethodno pokušao pobjeći, ali je brzom reakcijom policijskih službenika uhvaćen i lišen slobode.

Istog dana, oko 21,30 sati u ulici Aleja Konzula, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe A.H. rođen 1990.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, A.H. je na adresi stanovanja, u ulici Muhameda Kulenovića, općina Travnik dobrovoljno predao materije za koje se sumnja da su opojne droge, digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. 

NAKNADNO  RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 16.09.2020.godine u PS Novi Travnik je prijavljena krađa vozila marke Peugeot, vlasništvo I.B. iz Novog Travnika. Prema prijavi vozilo je u vrijeme krađe bilo parkirano ispred sportske dvorane u Novom Travniku.  

Operativnim radom na terenu policijski službenici  Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Novi Travnik su došli do saznanja da su izvršitelji ovog krivičnog djela T.B. rođen 1995.godine i jedan maloljetnik rođen 2003.godine, obadvije osobe iz Bugojna.

Protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Teška krađa“.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 3 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  PROMETA

Evidentirano je 5 prometnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 211 prekršajnih naloga, od kojih je 97 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend