VITEZ: Dvojica Kiseljačana osumnjičena da su ukrali više od 70 000 KM iz parkiranog vozila

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, PS Vitez i OKP PU Kiseljak, u suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom uspješno su rasvijetlili krivično djelo „Teške krađe” koje je izvršeno 18.5.2022. godine na području Viteza.

Prema prijavi, od strane NN počinitelja ili više njih iz putničkog motornog vozila marke Mercedes, vlasništvo M.Č., koje je bilo parkirano ispred trgovačkog centra u mjestu Jardol, općina Vitez, ukradeno je oko 71.000,00 KM u gotovini.

Poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja predmetnog krivičnog djela, uključujući stalni operativni rad na terenu, došlo se do saznanja da su osumnjičeni za njegovo izvršenje J.B., rođen 1970. godine i I.V., rođen 1967. godine, obojica iz Kiseljaka.  

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila teže i dvije osobe lakše tjelesne povrede.

Dana 23.5.2022. godine, oko 18,25 sati, u ulici Bistrička cesta, općina Gornji Vakuf – Uskoplje, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali:

– motociklist Ch.W., rođen 1995. godine, državljanin Njemačke, koji je upravljao motociklom marke KTM,

– pješakinja U.S., rođena 1973. godine i maloljetni pješak (2005.), oboje iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

U ovoj prometnoj nesreći pješaci su zadobili tjelesne povrede, te su nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje upućeni u Kantonalnu bolnicu Travnik. Tom prilikom su kod pješakinje U.S. konstatirane teže tjelesne povrede, dok je drugi pješak zadobio lakše tjelesne povrede.

U suradnji s nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom, očevidne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Gornji Vakuf – Uskoplje.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 196 prekršajnih naloga, od kojih su 92 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

OSTALI DOGAĐAJI

Dana 23.5.2022. godine, oko 20,40 sati, u PS Travnik je prijavljeno da je došlo do požara na vikendici, vlasništvo H.M., u mjestu Babanovac, na Vlašiću. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije, kao i pripadnici Vatrogasne jedinice Travnik koji su lokalizirali požar. Na vikendici je pričinjena znatna materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

U suradnji s nadležnim Tužiteljstvom, službenici policije poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi navedenog požara.

(URED KOMESARA)