Lokalne vijesti

Vitez: Dvadesettrogodišnjak nožem oštetio plastenik

Kako javljaju iz MUP-a SBK, tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona  prijavljeno je 5 krivičnih djela, a radi se o 3 teške krađe, 1 oštećenje tuđe stvari i 1 krivično djelo nasilje u porodici.

 

NAKNADNO RASVJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

U Vitezu su policijski službenici otkrili izvršioca krivičnog djela oštećenje tuđe stvari, koje je izvršeno dana 4.11.2016.godine, kada je nepoznati izvršilac oštetio plastenik za uzgoj poljoprivrednih proizvoda na lokalitetu Starog Viteza. Uviđajem koji je izvršen na mjestu izvršenja ovog krivičnog djela ustanovljeno da je nepoznati počinilac nožem rasjekao plastenik na više mjesta, čime je vlasniku prouzrokovao znatnu materijalnu štetu. Osumnjičeni za ovo krivično djelo je osoba inicijala M.Č. rođen 1993. godine iz Viteza, protiv kojeg je podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu Travnik.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA             

 

Dogodilo se 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 3 osobe lakše povrijeđene.

Iz saobraćaja su isključena 2 vozila i 3 vozača motornih vozila, zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je 127 prekršajnih naloga, a mobilnim radarom evidentiran je 21 slučaj prekoračenja dozvoljene brzine.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend