Vitez: Opljačkana kladionica

Tokom proteklog vikenda na području KSB-a prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 28.06.2019.godine oko 21,55 sati u PS Vtez prijavljeno je razbojništvo nad radnicom kladionice koja se nalazi u ulici Kulina Bana, općina Vitez. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez, koji su tom prilikom došli do saznanja da je razbojništvo izvršeno od strane dvije maskirane osobe, koje su uz prijetnju oružjem-pištoljem od radnice otuđili određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Vitez, koji su pristupili poduzimanju i drugih mjera i radnji s ciljem otkrivanja izvršilaca ovog krivičnog djela. 

Dana 30.06.2019.godine oko 01,30 sati u ulici Šehida, općina Travnik policijski službenici PU i PS Travnik izvršili su kontrolu osoba G.S. rođen 1995.godine i P.Z. rođen 1997.godine, obadvojica iz Travnika. Tom prilikom, kod istih je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je  11 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirane su 23 prometne nezgode u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 495 prekršajnih naloga, od kojih su 203 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz prometa je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 16 vozača, od kojih je 6 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz prometa su isključena 3 vozila.

MUP KSB