Sport

Vitez dobio svoje predstavnike za finale Sportskih igara mladih Održane sedme Sportske igre mladih u Vitezu

12.6.2017.godine u Vitezu, održane su sedme BH Telecom Sportske igre mladih. Gradska dvorana je u jutarnjim satima, bila centar zabave i smijeha za djevojčice i dječake iz Viteza.

Otvorenju Igara u Vitezu prisustvovala je pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti, gospođa Marija Grabovac.

„Drago nam je da seSportske igre mladih i po četvrti put održavaju u našem gradu. Prethodne četiri godine su pokazale da se mladi lijepo druže, okupljaju te upotpunjuju svoje vrijeme, a posebno su bili sretni oni koji su ostvarili plasman na finalno takmičenje te koji su pokazali da mogu biti najbolji među najboljima. Svako druženje djece te sve ove aktivnosti koje pridonose druženju djece i razvijanju njihovih sposobnosti su hvale vrijedne i zahvaljujemo se organizatorima na još jednim Igrama u našem gradu te se nadamo te se radujemo budućoj suradnji“ kazala je gospođa Marija Grabovac.

Takmičenja su započela Quickie CUP-om takmičenjem u igri između dvije vatre za najmlađe učesnike, a ekipa „Lavice V3“ bila je najuspješnija te su za svoj trud nagrađeni zlatnom medaljom Sportskih igara mladih.

„Pobijedili smo na Quickie CUP-u u igri između dvije vatre i jako smo sretni. Super smo se zabavili a nismo očekivali pobjedu „izjavila je DžejlanaVarupa, kapiten ekipe.

Takmičenja su nastavljena Bingo CUP-om u košarci. Drugoplasirana ekipa, iako nije ostvarila plasman na finalno takmičenje odlično se zabavila i uživala u druženju na Igrama.

„Moj tim se zove „Vatreni“ i osvojili smo drugo mjesto. Danas mi je ovdje prelijepo i super se zabavljamo. Nadamo se da ćemo sljedeće godine biti bolji“ izjavila je Amina Memić, kapiten ekipe „Vatreni“.

Mališani iz Viteza su uživali u nogometnim takmičenjima na Poli CUP-u, takmičenju za 2006. godište i mlađe te Coca-Cola CUP-u, takmičenju za 2002. godište i mlađe. Također, iskoristivši lijep i sunčan dan, ekipe su se uživale u Lutrija BiH CUP-u, takmičenju u odbojci na pijesku, a najuspješnije bile su Laura Džandarar i Barbara Smiljanić.

Sportske igre mladih u Vitezu organizovane su pod pokroviteljstvom Općine Vitez.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend