Lokalne vijesti

Vitez dobio svoje predstavnike na Sportskim igrama mladih

U Vitezu, u Gradskoj sportskoj dvorani, održane su šeste BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko takmičenje za dječake i djevojčice u Bosni i Hercegovini.

 

Mališani su imali priliku takmičiti se u nogometu, košarci i odbojci na pijesku u dvije kategorije, 2001. godište i mlađi te 2005. godište i mlađi. Sve je proteklo u fer i sportskom nadmetanju.

U saradnji sa Košarkaškim savezom i uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ovu godinu promovišu projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“ s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva, te učenju o fer ponašanju među mališanima.

Mališane je u Sportskoj dvorani posjetio i načelnik općine Vitez, Advan Akeljić, koji je zahvalio organizatorima Igara, ali i naglasio važnost manifestacije za Vitez.

„Igre su za našu općinu jako pozitivna priča te način da se mališani i tokom raspusta druže, zabavljaju i takmiče. Kontinuirano povećanje broja učesnika u općini Vitez zapravo najbolje govori koliko su Sportske igre mladih zapravo bitne za našu djecu. Učesnicima želim puno zdravlja, sreće, zabave i druženja, a neka najbolji pobijede te predstave na najbolji način naš grad na finalnom takmičenju“ rekao je načelnik općine Vitez, Advan Akeljić.

Takmičenja su počela Poli CUP-om, takmičenjem u nogometu za kategoriju 2005. godište i mlađi gdje su laskavu titulu najboljih te plasman na finalno takmičenje u Sarajevu izborili dječaci iz ekipe „Izvor mladosti 1“ iz Kruščice kod Viteza.

„Pobijedili smo na Poli CUP-u i jedva čekamo da idemo u Sarajevo na finale i nadamo se dobrom plasmanu“ istakao je Admir Zukan, kapiten ekipe „Izvor mladosti 1“.

Vitežani su se pokazali i kao odlični košarkaši, a kao najbolji na Bosnalijek CUP-u, u uličnoj košarci, pokazali su se iz ekipe „Viktorijini anđeli“ u ženskoj kategoriji, te „OKK Vitez“ u muškoj kategoriji. Ove dvije ekipe će imati priliku odmjeriti snage sa mališanima iz 30 bh. gradova na finalnom takmičenju u Sarajevu.

„Super smo se zabavili na Igrama. Uspjele smo savladati naše protivnice te pobijediti na Bosnalijek CUP-u u uličnoj košarci i plasirati se u finale“, istakla je Sara Pinjo, članica ekipe „Viktorijini anđeli“.

U odbojci na pijesku, plasman na veliko finale ostvarile su Emina Arslanagić i Nudžejma Hajrić.

Takmičenja u Vitezu završena su Coca-Cola CUP-om, nogometnom takmičenju u kategoriji 2001. godište i mlađi gdje su plasman na finale ostvarili dječaci iz ekipe „Doktori“ iz Zenice.

Pokrovitelj Igara u Vitezu je Općina Vitez, a specijalni partner ovogodišnjih Igara je Olimpijski komitet BiH.

Puno još kilometara ostalo je pred ekipom Igara, a naredni gradovi domaćini su Bihać i Velika Kladuša.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend