Lokalne vijesti, Sport

Viteškom “Sagittariusu” kompanija dm drogerie markt donirala 2.000 KM

Sportskom streljačkom klubu „Sagittarius“ iz Viteza kompanija dm drogerie markt donirala je iznos od 2.000 KM za nabavku streljačkih odijela za mlade natjecatelje.

Klub je osnovan 2016. godine, dok s aktivnim radom i razvojem streljaštva, zračnom serijskom puškom, počinje 2020. godine kada je okupljao oko 80 članova, među kojima je bilo 20 aktivnih natjecatelja. Iste godine sudjelovali su u Federalnoj ligi u streljaštvu serijskom zračnom puškom, dok ove godine „Sagittarius“ sudjeluje u Kantonalnoj ligi u streljaštvu serijskom zračnom puškom u svim, a najviše u mlađim kategorijama. Na turnirima ove godine osvojili su i prve medalje.

„Cilj kluba je razvoj streljaštva u našem gradu pa su naši natjecatelji uglavnom u mlađim kategorijama, kadeti i juniori. Zahvaljujući donaciji dm-a uspjeli smo osigurati 11 streljačkih jakni za naše mlade natjecatelje, što je za naš klub zaista važno. Ova vrlo vrijedna donacija omogućava nam daljnji razvoj sportskog streljaštva zračnom puškom u Vitezu te se u ime Uprave kluba, svih natjecatelja i u svoje osobno ime od srca zahvaljujem dm-u”, izjavio je predsjednik kluba, Muris Žigonja.

Dodao je i kako su zbog nedostatka prave streljane, u kojoj bi provodili treninge, radili na nabavci opreme kojom bi poboljšali uvjete natjecateljima te da je ova podrška došla u pravom trenutku.

„Posebne streljačke jakne, koje smo sada nabavili, natjecateljima poboljšavaju stabilnost i samim tim im pomažu da postignu bolji rezultat”, pojasnio je Žigonja.

Osim SSK „Sagittarius“, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječjim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, financiranje odlazaka na natjecanja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih natjecanja i angažman stručnjaka za rad s djecom te ostalih aktivnosti kojima se potiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend