Sport

Viteški ragbijaši nastupili na turniru u Sinju

Protekloga vikenda u Sinju je održan ragbi turnir za veterane na kome su uz domačina, Ragbi klub Sinj, sudjelovali i ragbijaši iz Viteza, VRK Vitez, Splita i Siska, te veterani HV i RM Republike Hrvatske.

Usprkos lošem vremenu svi ragbijaši sudionici turnira su prikazali odličnu igru, pravi ragbi pun dobrih poteza i akcija u kojemu su uživali gledatelji, ali i sami akteri na terenu.

Ovim turnirom obilježena je obljetnica utemeljenja 126. brigade HV, a pokrovitelj istoga je grad Sinj, gradonačelnik Miro Bulj i braniteljske udruge.

Nakon turnira održano je tradicionalno druženje veterana, tzv ”treće poluvrijeme” na kome su uručeni zahvalnice i pokloni svim sudionicima turnira. Predstavnici ragbijaša Viteza uručili su prigodne poklone gradonačelniku Sinja Miri Bulju u ime Borisa Marjanovića načelnika Viteza. Dogovorena je buduća suradnja i aktivnosti s RK Sinj, dugogodišnjim prijateljima viteških ragbijaša te su uslijedili pozivi za utakmice u Splitu i Sisku, a jedan od najvećih međunarodnih turnira u regiji se igra u Splitu 30.4..

Ovim turnirom se ne završava ragbi sezona, već koncem listopada RLK FIS Vitez sudjeluje na Adria kupu u Tivtu. Naime Vitežani čine okosnicu Ragbi XIII reprezentacije BiH u kojoj igraju još igrači Borca iz Banja Luke i Zenice.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend