Kultura, Lokalne vijesti

Više od 70 djece na obilježavanju Svjetskog dana čitanja naglas u Vitezu

U organizaciji HKD „Napredak“ iz Viteza, te uz potporu viteške Gradske knjižnice, po prvi put je manifestacijom „Pričaj mi priču“ obilježen Međunarodni dan čitanja naglas.

Jednosatno čitanje najpoznatijih bajki i priča za djecu u klubu Napretka u Vitezu privuklo je više od 70 djece, uzrasta od 5 do 7 godina, koji su zajedno s roditeljima na jedan novi način, kada je u pitanju Vitez, odlučili provesti poslijepodne, s motivom kako samo 15 minuta čitanja dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju.

Čitaonice, koje vode obrazovane mlade osobe na volonterskom principu, održavat će se utorkom, a zbog brojnosti mališani su podijeljeni u više skupina, te sve njih, na koncu manifestacije očekuje zanimljive pohvalnice i uspomene.

„Izuzetno smo zadovoljni načinom na koji je naša manifestacija prihvaćena u Vitezu. Stvorila je jako pozitivan ambijent, a o tome svjedoči i više od 70 prijava na događaj „Pričaj mi priču“, što je i nas kao organizatore pozitivno iznenadilo, ali i potvrdilo kako smo s idejom ostvarili pun pogodak“, kazala je inicijatorica i voditeljica aktivnosti Nataša Radeljić, članica Upravnog odbora viteške podružnice Napretka, te ujedno najavila kontinuiran nastavak ove aktivnosti u narednom razdoblju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend