Regionalne vijesti

Više eksplozija u podzemnoj: Poginulo najmanje 10 ljudi?

Samo sat vremena nakon dvije eksplozije u briselskoj zračnoj luci Zaventem odjeknule su eksplozije u briselskom metrou.

U briselskoj podzemnoj željeznici u utorak ujutro odjeknule su tri eksplozije, samo sat vremena nakon dvije eksplozije u briselskoj zračnoj luci Zaventem.Eksplozija je odjeknula postaji Molenbeek, a kasnije navodno i na postajama Schumann i Ats-Loi . Sve tri su u blizini institucija Europske unije. Iz Bruxellesa se za Izvanredne vijesti j javila Ana Brnčić iz Zagreba koja tamo živi i radi, a u vrijeme eksplozije u metrou bila je u neposrednoj blizini, u zgradi Europske komisije.

– Bila sam za svojim stolom i čula detonaciju. Vidjeli smo s prozora kako iz stanice metroa izlaze ranjeni. Potom smo evakuirani i čekamo što će biti dalje – ispričala je Ana Brnčić.Briselski metro je evakuiran i sve linije su u prekidu . Vojska i policija su na mjestu događaja. Vlasti ne znaju je li napad na stanici metroa povezan s eksplozijama na aerodromu, ali iz stanice suklja dim i ima ozlijeđenih. Belgijski VTM javlja da je u eksploziji na postaji Maelbeek poginulo 10 ljudi. Ta informacija zasad nije službena.

Iako još nema službenih potvrda, postoji opravdan strah da je riječ o terorističkim napadima.

U Bruxellesu vlada totalni kaos. Vlasti pozivaju ljude da se vrate kući, da ne idu na posao, a mobilne mreže uopće ne funkcioniraju. Osim metroca, zatvoren je i glavni željeznički kolodvor u Bruxellesu, a ne voze ni autobusi.

Podsjetimo, prije četiri dana uhićen je ‘mozak’ terorističkih napada Salah Abdeslam. On je u jednom od prvih iskaza priznao da su nakon Pariza, planirani i napadi na Bruxelles. Belgijski ministar potvrdio je da je tijekom pretresa pronađena veća količina oružja.

 

 

(izvor:24 sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend