Vijesti iz BiH

Vikend tmuran i topao, kao i početak narednog tjedna

Za sljedećih nekoliko dana Federalni hidrometeorološki zavod predviđa oblačno i relativno toplo vrijeme uz lokalnu pojavu kiše.

U noći s petka na subotu očekuje se pojačanje padavina koje će biti najzastupljenije tokom jutra, a na planinama je moguć i snijeg. Očekuje se većinom između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom, u sjevernim područjima i manje od 5 litara, piše FHMZ.

Za drugi dio dana meteorolozi predviđaju prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 5, na jugu zemlje do 8 stupnjeva, tokom dana do 12 stupnjeva.

Drugi dan vikenda južni dio zemlje bit će uglavnom vedar, dok se u ostatku BiH očekuje naoblačenje sa sjevera koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura između minus 2 i 3, na jugu od 2 do 5 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 10 i 16 stupnjeva.

Početak narednog tjedna ispratit će slično vrijeme. Oblačno vrijeme u ponedjeljak obilježit će dnevne temperature između 11 i 18 stupnjeva, dok će u utorak naoblaka uzrokovati kišu uz dnevnu temperaturu od 5 do 15 stupnjeva.

Izvor: klix.ba

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend