Vijesti iz BiH

Vijeće ministara BiH o imenovanju direktora SIPA-e

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Nacrt zakona o štrajku zaposlenih u bh. institucijama kojeg je predložilo Ministarstvo pravde.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog rješenja o imenovanju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kojeg je uputio ministar Dragan Mektić, a ranije je objavljeno da je predložen kandidat Perica Stanić.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH uputio je rang-listu uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e na kojoj su: Tomislav Mirosavić (86,11 bodova), Davor Vidović (84,44 boda), Perica Stanić (82,22 boda), Slobodan Nikić (81,11 bodova) i Relja Kovač (62,77 bodova).

Također, Informacija o spremnosti države za podnošenje aplikacije za članstvo u Evropskoj uniji, u skladu sa zaključkom 13. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine jedna je od tačaka dnevnog reda.

Ministri bi svoj stav trebali dati i na Prijedlog odluke o preraspodjeli sredstava unutar Tužilaštva BiH te o Informaciji o državnoj Agenciji za rad i zapošljavanje s prijedlogom imenovanja vršioca dužnosti direktora.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj revizije učinka o temi “Transparentnost rada institucija BiH” kojeg je pripremio Ured za reviziju institucija te Izvještaj o provedenom postupku po Javnom oglasu za izbor i imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka.

(FENA)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend