VIDEO: Fantastični spot za DeTourov singl Space 3P

Grupa DeTour izdala je spot za svoj singl Space 3P iz 2009. godine, a kako je došlo do kreiranja ovog spota ispričao nam je sam autor, Tomislav Brđanović.

‘U više navrata Nenad Borgudan iz grupe DeTour i ja razgovarali smo kako bi trebao izgledati spot za pjesmu Space 3P s njihovog albuma TV. Voljom svemira ideja do danas nije bila realizirana, a tako ni sama pjesma u potpunosti’, kazao nam je Tomislav Brđanović.
‘Kako je nedavno NASA, čovječanstvu na korištenje, ustupila svoje timelapsove snimljene iz ISS-a (međunarodna svemirska postaja), a koje prikazuju naš planet iz njene orbite, to je bio znak za konačnu realizaciju naše višegodišnje ideje’, objasnio je Brđanović.
‘Snimke su obrađivane minimalno i čim su sjele na radnu liniju softwarea za montažu odmah su našle zajednički jezik sa pjesmom. U ovom slučaju suradnja audia i videa predstavlja fascinantnu realizaciju jedne svemirske epizode. Poučak ovog spota je da nikad nije kasno za pravu stvar, ali ponekad je poželjno i potrebno pričekati pravi trenutak. Svemir je strpljiv’, zaključio je autor spota.

Inače, u jednom trenutku spota vidi se i Hrvatska koju je ISS snimio u preletu od zapadne Afrike (oko 1:33 min). (net.hr)

 

 

{youtube}8CgoU-Rm7PI{/youtube}