Svijet

VIDEO: Evo kako bi izgledala ”Nova Jugoslavija”

Joseph Pisenti, američki autor i osnivač RealLifeLore-a na Youtubeu je objavio video u kojem je na zanimljiv način analizirao mogućnost ponovnog ujedinjenja država koje su nekada činile Jugoslaviju i ekonomskim posljedicama koje bi ”nova Jugoslavija” proizvela.

 

On je u uvodnom dijelu ovog videa koji je u kratkom periodu postao veoma popularan na društvenim mrežama, pojasnio povijesni okvir države koja ne postoji od kraja prošlog stoljeća. Pojasnio je da je Jugoslaviju činilo šest ili sedam zemalja u zavisnosti iz kojeg ugla gledate (zbog Kosova kojeg su neke države priznale kao samostalnu državu, a neke nisu.

Govoreći hipotetički, kako bi Jugoslavija izgledala danas. Imala bi 21.412.000 stanovnika, osma država u Europi prema broju stanovnika, iza Poljske i ispred Rumunjske, navodi autor uz podsjećanje da je Jugoslavija 1991. godine imala više od 23 milijuna stanovnika, prenosi portal Jabuka.tv.

Jospeh u ovom videu navodi i da su Slovenija i Hrvatska članice Europske unije dok ostale zemlje, bivše članice Jugoslavije, to još uvijek nisu, prenosi N1 televizija.

Ekonomija ujedinjenje Jugoslavije bila bi 53. na svijetu, iza Češke Republike, a ispred Rumunije. 35 posto stanovnika takve zemlje činili bi Srbi, Hrvati 20 posto dok bi 11 posto stanovništva činili Albanci.

U zanimljivoj analizi navedene su pretpostavke o broju vojnika kojim bi takva zemlja raspolagala, budžet za vojsku, najvećim gradovima.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend