Zanimljivosti

Vi birate: Glasajte za najpoželjnijeg poslodavca u BiH!

Počelo je najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i osvojite vrijednu nagradu – Samsung Galaxy Watch 4.

Kompanija Kolektiv d.o.o. i Portal MojPosao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već petnaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.mojposao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH. 
Cilj istraživanjaCilj istraživanja Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima i nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način i kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca. S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca, i podstaći osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.
Kako glasati i osvojiti vrijednu nagradu

Građani u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih.
Tako su u prošlogodišnjem istraživanju ispitanici kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima, a potom i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca nalaze se i visok kvalitet proizvoda ili usluga kao i sigurnost zadržavanja posla.
U online istraživanju mogu učestvovati svi putem portala MojPosao.ba, a najsretnijeg učesnika istraživanja očekuje i vrijedna nagrada – Samsung Galaxy Watch 4. Istraživanje je otvoreno od 04.10. do 30.11.2021. godine, a možete mu pristupiti ovdje.

Najpoželjniji poslodavac” je kompanija u kojoj svi žele raditi

Priznanje “Najpoželjniji poslodavac” omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.
Nova kategorija “Najinkluzivniji poslodavac”

Kada je riječ o položaju marginaliziranih skupina u bh. društvu, kompanije predstavljaju saveznike koji mogu u mnogome utjecati na promjenu društvene svijesti i biti predvodnici u osiguravanju potpune inkluzije kroz pružanje jednakih prilika za rad marginaliziranim skupinama društva, baš kao i onima koji to nisu.
Uvođenjem nove kategorije “Najinkluzivniji poslodavac” otvorit će se prilika za osvježenje pristupa bh. poslovnog sektora ka različitosti i inkluziji, kao i dovoljno prostora za uvođenje novih pristupa, procedura i praksi koji će biti i učinkoviti i korisni za kompanije.
Inkluzivne kompanije će zasigurno donijeti prosperitet i napredak kako našoj ekonomiji tako i svim ženama, LGBTI osobama, Romima i osobama s invaliditetom.
Zanima vas da li se vaša kompanija ove godine našla na listi najpoželjnijih poslodavaca? Učestvujte u istraživanju i saznajte!

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend