Sport

VELIKI USPJEH VITEŠKIH KARATAŠA

U Sarajevu u Vogošći je proteklog vikenda, od 09 do 11.12. 2016.godine održano 17-to Balkansko Prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21- seniore na kojem je učešće uzelo 863 takmičara iz 11 zemalja I to Turska, Srbija, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Kosovo  i Albanija.

Prvenstvo u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine, te u tehničkoj organizaciji Karate saveza Kantona Sarajevo, bilo je na veoma kvalitetnom nivou.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine,  nastupila su I tri takmičara  iz karate kluba “MLADOST” Vitez, Bektaš Nedim, Hurem Adnan i Dedović Munib koji su osvojili dvije strebrene i jednu bronzanu medalju.

Jednu srebrenu I jednu bronzanu medalju osvojio je Bektaš Nedim u kategoriji borbe junior -76kg  pojedinačno I borbe junior ekipno dok je jednu srebrenu medalju osvojio Dedović Munib u kategoriji borbe kadeti ekipno.

 

Šef stručnog štaba , g-din Aldin Adilović je zadovoljan rezultatom na ovom prvenstvu te upućuje iskrene čestitke reprezentaciji BiH koja je u ukupnom plasmanu zauzela visoko treče  mjesto te dobroj formi svojih takmičara posebno Muniba i Nedima  koji bi trebali nastupiti i na Evropskom prvenstvu u februaru 2017. godine.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend