Sport

VELIKI USPJEH KARATE REPREZENTACIJE BIH NA BALKANSKOM PRVENSTVU

Na Balkanskom šampionatu za djecu, kadete, juniore i U21 seniore koje se održavalo u Dubrovniku u  Hrvatskoj od 11. do 13. 12. 2015.godine, učešće je uzelo 11 zemalja (Turska, Srbija, Hrvatska Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija, Slovenija, Bugarska i  Rumunija) sa 684 takmičara.

Za reprezentaciju BiH takmičila  su se i 2 takmičara i reprezentativaca karate kluba „MLADOST„ Vitez, Zahirović Arnes  i Bektaš Nedim, koji su osvojili 2 srebrene medalje, te pomogli našoj reprezentaciji da se u ukupnom zbiru nađe na visokoj četvroj poziciji.Zahirović Arnes  je je do titule viceprvaka u kategoriji borbe kadeti -70kg došao pobjedivši predstavnika Srbije sa 5:1, predstavnika Hrvatske sa 8:0, predstavnika Albanije rezultatom 1:0 i u finalu na izglašavanje s rezultatom 0:0 izgubio od Turskog predstavnika.

Drgu srebrenu medalju u ekipnom nastupu kadetske muške reprezentacije ,Arnes i Nedim  su osvojili tako što su pobjedilipredstavnika  Crne Gore sa 3:1, Hrvatske sa 3.0  I od Srbije izgubili 1:4.

Šef stručnog štaba , g-din Aldin Adilović je prezadovoljan rezultatima i ponosan je na svoje takmičare koji su dostojanstveno predstavili Bosnu i Hercegovinu na ovom Šampionatu.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend