Lokalne vijesti

Veliki tjedan u župi Svetog Juraja Vitez – raspored misa, termini ispovijedi i blagoslova jela

“Pred nama je Sveto trodnevlje. Učinimo ga vremenom duboke pobožnosti, molitve i pokore!”, poručili su iz župe Svetog Juraja Vitez, uz raspored misnih obreda.

VELIKI ČETVRTAK – 1. travnja – Dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Ujutro nema mise ni ispovijedi, a svetu misu slavit ćemo u 18 sati. Nakon misnog slavlja crkva će biti otvorena do 20,00 sati. U tišini se može ostati i klanjati Isusu.

VELIKI PETAK – 2. travnja – Ujutro u crkvi također nema nikakvih obreda. Obredi muke Gospodinove i ljubljenje križa počinju u 18 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa.

VELIKA SUBOTA – 3. travnja – Vazmeno bdijenje počinje u 18 sati. Mogućnost za svetu ISPOVIJED. Na Velike dane ispovijedamo od 17,30 do 17 i 55. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja. Stoga, molimo vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja.

NAPOMENA: Kroz sve ove dane, ako bilo tko osjeća nelagodu zbog okupljanja, ostanite u dvorištu crkve ili kući, a mi ćemo vas uključiti u molitve!

BLAGOSLOV JELA:

NA VELIKU SUBOTU- u jutarnjim satima obavit ćemo blagoslov jela i to po slijedećem rasporedu: Dubravica- 9,00 sati; Kruščica- 9,00 sati; Mošunj- 9,00 sati; Topala- 9 i 30 sati; Župna crkva- 9,00 i 11,00 sati.

Tko želi darovati jaja za franjevačko sjemenište neka u subotu ujutro ponese zajedno s hranom i preda prakaraturima. Unaprijed zahvaljujemo svima koji će to učiniti.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend