Veliki povratak Mike + The Mechanicsa u 2011. (video)

Mike + The Mechanics – side-projekt basista i suosnivača britanskih prog-rock legendi Genesis Mikea Rutherforda poznatog po standardima kao što su “Silent Running (On Dangerous Ground)” (1986.), “The Living Years” (1989.) i “Over My Shoulder” (1995.), za sljedeću su godinu najavili veliki povratak.

Rutherford je u bend uveo dva nova člana – alfu i omegu pop-rock sunarodnjaka mu Roachford Andrewa Roachforda i kanadskog glumca, pjevača i plesača Tima Howara te s njima u travnju objavljuje njihov novi studijski album kojeg će promovirati na turneji po Velikoj Britaniji koja započinje u Hullu 27. istog mjeseca te sveukupno obuhvaća 22 grada.

Naziv turneje je “Hit The Road Tour 2011”, a albuma “The Road”. Bit će im to sedmi studijski album po redu, a naslijedit će “Rewired” izdan 2004. Album će objaviti za novog izdavača Arista Records/SonyBMG Music. Preostali detalji o njemu bit će poznati na vrijeme.

Mike + The Mechanics u prošlosti su također činili Paul Carrack i Paul Young (R.I.P.) iz manchesterskog ’70s soft-rock benda Sad Cafe, klavijaturist Adrian Lee (Red Hot/Toyah) te bubnjari Peter Van Hooke i Gary Wallis. (muzika.hr)

 

 

{youtube}uGDA0Hecw1k&feature{/youtube}