Vijesti iz BiH

Veleposlanik RH u BiH, Ivan Sabolić posjetio Ministarstvo obrane BiH

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš razgovarala je u Sarajevu s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Ivana Sabolića i vojnog atašea R. Hrvatske brigadira Marina Gregorovića.

Sastanku je nazočio i pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović.

Ministrica Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te zahvalila na podršci koju R. Hrvatska, kao zemlja članica NATO-a, pruža BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. Istaknula je značaj realizacije mnogih aktivnosti suradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u R. Hrvatskoj i zajedničko sudjelovanje u mirovnim misijama.

Hrvatski veleposlanik u BiH, Nj. E. Ivan Sabolić zahvalio je na dobrodošlici, kao i na odličnoj suradnji i komunikaciji koju Ministarstvo obrane BIH ima s Ministarstvom odbrane R. Hrvatske, pri čemu je istaknuo kako je u ovoj godini uspješno realizirano 77 aktivnosti. Veleposlanik Sabolić je podsjetio kako R. Hrvatska od 1. siječnja 2020. godine preuzima predsjedanje Vijećem EU, te kako će i u tom kapacitetu pružati podršku BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Suradnja Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, te je izraženo očekivanje za nastavkom suradnje i u budućnosti.

Također, tijekom sastanka, ministrica Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH.

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend