Regionalne vijesti

Valamar Riviera svim radnicima jamči neto primanja od minimalno 5.000 kuna

Od 1. travnja 2018. godine minimalna neto plaća radnika u Valamar Rivieri, jednoj od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, iznosi pet do sedam i pol tisuća kuna.

 

Uprava Valamara je, zajedno sa sindikatima donijela takozvanu odluku “Valamar jamstvo” na temelju poreznih rasterećenja za sezonski rad. Valamar Riviera, osim povećanja neto primanja, sezoncima osigurava smještaj i tri topla obroka. Najveći turistički poslodavac ove će godine zapošljavati 6600 djelatnika, otvoriti čak 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.

– U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo činjenicom da nam se velik broj djelatnika vraća i da je interes za rad u Valamaru iz godine u godinu sve veći. Samo u hotele za zaposlenike u zadnje dvije godine uloženo je više od 60 milijuna kuna. Porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika, a osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto.

U Valamaru su djelatnici jednako važni kao i gosti, te nastavljamo ulagati u materijalna prava, uvjete rada, ali i edukaciju nužnu za razvoj njihovih karijera, istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove.

Sezonski radnici smješteni su, u Rapcu, na otoku Krku i u Poreču u “Kući Valamar”, koju čine tri hotela, a ove sezone planira se izgradnja i četvrtoga. Sezoncima su na raspolaganju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorijama za odmor i druženje, kao i druge brojne pogodnosti.

Također, zaposlenici imaju mogućnost pohađati razne edukacije i treninge, priliku za nagrade u okviru 18 programa nagrađivanja te mogućnosti napredovanja i razvoja karijere u svim segmentima turističkog poslovanja.

 

 (Jutarnji list)
Previous ArticleNext Article

Send this to a friend