Svijet

UŽAS: Uz povike “Allahu Akbar”, maloljetni Afganistanac sjekirom napao putnike u vlaku

Troje ljudi teže je ozlijeđeno sinoć u lokalnom vlaku u Bavarskoj, nakon što ih je sjekirom i nožem napao 17-godišnji Afganistanac, dok je jedna osoba lakše ozlijeđena, a njih 14 je dobilo liječničku pomoć zbog šoka, izvijestio je Deutsche Welle.

Službenici su u jutarnjim satima objavili kako je u sobi mladića pronađena zastava Islamske države, javlja BBC.

Afganistanac, koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, napao je putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj, u vlaku koji prometuje između Treuchlingena i Würzburga, a potom je ubijen u okršaju s policijom.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem”, rekao je rano jutros bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann za javni servis ARD.

Uzvikivao “Allahu Akbar”

Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika “Bild”, koji je ustvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao “Allahu Akbar” (Alah je velik), Hermann je izjavio kako je “bilo uzvika”. No, pritom nije želio spekulirati o motivu napada, tako da još nije jasno radi li se o islamističkom terorizmu ili nečem drugom.

Afganistanac koji je u Njemačku došao kao izbjeglica bez roditelja, u zadnje vrijeme je živio kod jedne skrbničke obitelji u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj.

Prošlog četvrtka u francuskom gradu Nici 84 osobe ubijene su u terorističkom napadu koji je počinio francuski državljanin tuniškog podrijetla Mohamed Bouhlel, a odgovornost za napad preuzela je teroristička skupina Islamska država.

/HMS/

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend