Regionalne vijesti

Užas na koncertu Petra Graše: Pijan autom ‘uletio’ u publiku

Zagrepčanka (40) je u nesreći, u kojoj se vozač Opel Astre zaletio automobilom u publiku, zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su ozljede druge žene okvalificirane kao lakše.

Na fešti u Tisnom na otoku Murteru noćas se dogodila prometna nesreća u kojoj su stradale dvije Zagrepčanke (40 i 47). Za vrijeme nastupa Petra Graše, nekoliko desetaka metara od pozornice, Opel Astra zaletjela se u publiku.

Očevid je trajao do poslije tri sata. U Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj kažu kako je postupanje još uvijek u tijeku.

– Noćas 11 minuta iza pomoći u Ulica Velika Rudina u Tisnom 36-godišnjak je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola zbog neprilagođene brzine udario u betonski zid, a potom u 40-godišnjakinju koja je bila naslonjena na zid i zatim 47-godišnjakinju koja je sjedila na zidu. Obije su zbrinute u Općoj bolnici Šibenik – rekli su nam jutros u policiji.

Kompletnog izvješća o ovoj nesreći nema jer policijska istraga još uvijek traje. Naime, da bi se uzeo iskaz od vozača on se najprije morao otrijezniti. Zato je do jutra zadržan u policijskoj postaji.

– Postupanje je u tijeku. Protiv vozača slijedi kaznena prijava, a kako će kazneno djelo biti okarakterizirano i hoće li biti predan pritvorskom nadzorniku ili pušten ovisi o rezultatima koje ćemo dobiti – rekla nam je policajka Sanja Baljkas koja obavlja dužnost glasnogovornice PU Šibensko-kninske.

Petar Grašo je koncert u Tisnom trebao održati još 10. kolovoza nakon glasovite Međunarodne utrke magaraca, no utrku je prekinula kiša i nastup je odgođen. Kako Tišnjani nisu imali drugih slobodnih termina za nastup, u nedjelju su tako u zakazali dva koncerta, Đanija Stipaničeva koji je nastupao sa sopranisticom Nerom Gojanović i pijanisticom Gordanom Pavić, a nakon njega i Petra Graše s bendom. Za razliku od većine gledališta, Grašo je s visine pozornice vidio nesreću. Otpjevao je još par pjesama i prekinuo koncert. Koncertima Petra Graše u Tisnom izgleda nije suđeno da uspiju.

(24sata.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend