Vijesti iz BiH

Usporeno prometovanje na pojedinim dionicama u BiH

Zbog prometne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 između tunela Oštrik i naplatnog mjesta Sarajevo sjever, prometuje se usporeno, voznom trakom.

U većem dijelu zemlje prometuje  se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolnik suh.

Na jake udare vjetra upozoravamo na putovima u zapadnim i jugozapadnim krajevima. 

 Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuje obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), promet  je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, prometuje  se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend