Sport

Uspješno održan rukometni turnir „Igrajmo rukomet – širimo prijateljstvo“

U Novoj Biloj je uspješno održan rukometni turnir „Igrajmo rukomet – širimo prijateljstvo“, koji je dio ovogodišnje manifestacije Dani općine Travnik.

Na turniru su, osim domaćina, sudjelovali RK Kiseljak, RK Žepče te ŠR Travnik.

Na samom početku pred punim tribinama obratio se predsjednik RK Nova Bila, Mario Debeljak koji je pozdravio sve nazočne i zahvalio se svim klubovima na sudjelovanju na turniru te se zahvalio načelniku općine Travnik na dosadašnjoj nesebičnoj potpori klubu.

Prigodnim riječima svima nazočnima obratio se i načenik općine Travnik, g. Admir Hadžiemrić, koji je naglasio kako su ovakva druženja bitna za razvoj sporta i stjecanje novih prijateljstava te pohvalio RK Nova Bila na organizaciji turnira koja je bila na visokom nivou.

Načelnikovim riječima službeno je otvoren turnir, a započet je utakmicom između RK Nova Bila i RK Kiseljak, a pobjeda je pripala domaćinima, dok je druga polufinalna utakmica između ŠR Travnik i RK Žepče završila je pobjedom Travničana.

Nakon dvije polufinalne utakmice, uslijedila je prava rukometna poslastica u kojoj su se u 30 minuta predstavili najmlađi članovi Rukometnog kluba Nova Bila. Bili su podijeljeni u dvije ekipe te je ovim susretom preko 30 članova upisalo nastup za svoj klub. Ovacije i podrška s tribina nije nedostajala čime su naši mališani dodatno motivirani za bavljenje rukometom, a klubu najavili nove uspješne sportske generacije.

Utakmicu za treće mjesto odigrali su RK Kiseljak i RK Žepče, a uspješniji su bili Kiseljačani. Finalnu utakmicu odigrali su pobjedinici prve dvije utakmice, RK Nova Bila i ŠR Travnik, a nakon tvrde i neizvjesne borbe, pobjeda je pripala domaćinima.

Najbolji strijelac turnira je Nikola Nevistić iz RK Nova Bila, najboljim igračem progralešn je Lario Babić iz RK Kiseljak, dok je najboljim vratarem proglašen Samed Đelilbašić iz ŠR Travnik.

Čestitam svim klubovima i igračima na fair play odigranom turniru. Uvjeren sam da će ovaj turnir biti prekretnica novih turnira i druženja te da će svi sudionici iz Nove Bile ponijeti lijepa sjećanja koja će dugo biti zarezana u njivom pamćenju, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila te se još jednom zahvalio načelniku Općine na dolasku i dosadašnjoj potpori klubu.

Sponzori ovog rukometnog turnira su Hrvatska udruga mladih središnje Bosne i GBT te Hrvatski kulturni centar Nova Bila koji je ustupio tehničku opremu neophodnu za realizaciju turnira na ovom nivou.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend