Lokalne vijesti

Uspješan vikend za članove BZK”PREPOROD” Vitez

Proteklog vikenda, tačnije u subotu 12.08.2017.godine članovi BZK”Preporod” Vitez uzeli su učešće na dvije smotre folklora koje su imale međunarodni karakter.

“Susreti prijateljstva” naziv je kulturno – zabavne manifestacije koja je održana u mjestu Tojišići, općina Kalesija, na kojoj su se članovi folklorne sekcije BZK”Preporod” Vitez predstavili sa koreografijom “Djevojačke igre”.

Otprilike u isto vrijeme, isti dan, općina Lukavac, tačnije mjesto Puračić, bilo je domaćin 7. Međunarodnog festivala folklora “Dani ćaske – Puračić 2017” koji je okupio 13 kulturno – umjetničkih društava iz 4 različite države. “Preporod” Vitez na ovom događaju predstavljali su članovi folklorne sekcije sa koreografijom “Muslimanske igre iz okoline Sarajava”, a važno je napomenuti da je predstavnica BZK”Preporod” Vitez, Adna Burak, proglašena za drugu pratilju na izboru za najljepšu djevojku u narodnoj nošnji koji je održan u revijalnom dijelu programa.

Iz BZK”Preporod” Vitez iskreno se zahvaljuju domaćinima i organizatorima iz KUD”Biser” Tojišići i KUD”Puračić” Puračić na ukazanom gostoprimstvu, pozivu i prilici da budemo dio ovih izuzetno kvalitetnih kulturnih manifestacija. Iskrene čestitke za sve članove našeg Društva koji su predstavljali našu općinu na pomenutim događajima.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend