Sport

Uspjeh Vitežana na 23. Državnom prvenstvu u karateu

Prošloga vikenda, u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla održano je 23. Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U 21 i 1. Paradržavno prvenstvo u karateu za osobe sa smetnjama. Tehnički organizator prvenstva je bio KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla i

Karate savez Tuzlanskog kantona.

Ovo je bilo prvo zajedničko državno prvenstvo ujedinjenog Karate saveza Bosne i Hercegovine i prvo državno prvenstvo kako je karate ušao u porodicu olimpijskih sportova. Učešće su uzela 104 karate kluba sa prostora cijele Bosne i Hercegovine s 572 takmičara.

Ovo je bilo i izborno takmičenje za sastav reprezentacije za nastup na Balkanskom šampionatu narednog mjeseca u Sarajevu.

Na ovom prvenstvu je učestvovalo devet takmičara karate kluba „Mladost“ Vitez, koji su osvojili četiri medalje i to jednu zlatnu i tri srebrene.

Zlatnu medalju osvojio je Munib Dedović u kategoriji borbe kadeti +70kg, dok su se srebrenim medaljama okitili Nedim Bektaš u kategoriji borbe juniori -76 kg, Adnan Hurem u kategoriji borbe juniori -68 kg i juniori ekipno KK „Mladost“ vitez.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom na ovom prvenstvu, a posebno zbog toga što se zasigurno radilo o najkvalitetnijem i najmasovnijem državnom prvenstvu proteklih godina, te da je većina takmičara karate kluba „Mladost“ Vitez po prvi put nastupala u kadetskim, a neki i u juniorskim kategorijama.

 

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend