Sport

Uspjeh karataša „MLADOST“ Vitez na prvom kolu kantonalne karate lige

U nedjelju, 02.04.2017.g., u organizaciji Karate Saveza SBK/KSB i tehničkoj organizaciji karate kluba „Reflex“ u Donjem Vakufu je održano prvo kolo Kantonalne karate lige SBK/KSB .Na takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara iz 16 klubova. Karate klub „Mladost“ Vitez je nastupio sa 25 takmičara koji su osvojili 22 medalje i to 11 zlatnih, 6 srebrnih i 5 bronzanih medalja .
Zlatne medalje su osvojili Ismet Trako u borbama , Enis Mehić u katama i borbama, Ahmed Topoljak,Harun Haskić, Belmin Spahić, Harun Redžić i Azra Mujkić u borbama te Adi Mehić, Ema Bešić i Nedžmina Varupa u kategoriji kate.
Za najuspješnijeg takmičara karate lige proglašen je član karate kluba “Mladost” Vitez Enis Mehić sa osvojene dvije zlatne medalje i to kategorijama kate i borbe.
Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima, te naglasio da se njegovi takmičari kako ovi u mlađim kategorijama, tako i takmičari u seniorskoj kategoriji pripremaju za nastupajuća Državna prvenstva na kojima također očekuje odlične rezultate.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend