Sport

Uskoro premijera filma “Ćiro Blažević – Nikad ispričana priča”

Bosanskohercegovački sportski novinar Sabahudin Topalbećirević autor je filma o životu Miroslava Ćire Blaževića, a film će se raditi u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo.

Ćiro u filmu govori o jednom iskrenom, zanimljivom, na trenutke i šokantnom pričom o svom životu, siromaštvu, bogatstvu, pobjedama i porazima i mnogobrojnim anegdotama koje su obilježile njegov život.

U filmu se pojavljuje i 30-ak sugovornika koji dobro poznaju Ćiru i koji su surađivali s njim u najvažnijim nogometnim bitkama kao 1982. godine kada je bivšu Jugoslaviju očarao bijelim šalom i titulom prvaka s Dinamom ili 1998. godine kada je s reprezentacijom Hrvatske osvojio senzacionalno treće mesto na Svjetskom prvenstvu.

Priča podsjeća i na to kako je Ćiro vratio nogomet u Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući njegovoj nevjerojatnoj energiji, znanju i šarmu.

Nakon premijere filma u Sarajevu, 7. listopada 2021. godine na otvaranju 10. Međunarodnog sportskog simpozija “Simposar Sarajevo”, planirane su premijere u državama regije.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend