Lokalne vijesti

Uručene diplome ambasadorima frizerima iz BiH sa svjetskog prvenstva u Parizu

Bosanskohercegovački frizeri i ove godine su briljirali na Svjetskom prvenstvu Pariz 2020, koji se održao putem online platforme. Velikim trudom i zalaganjem frizeri su kako sebe, tako i državu predstavili u najboljem svjetlu sa mnogo ostvarenih nagrada i ciljeva. Na Svjetskom prvenstvu frizera održanom u Parizu 2020. godine po prvi put u povjesti takmičenja po principu on-line sudjelovalo je 136 zemalja svijeta.

Na najvećem događaju u frizerskoj industriji našu zemlju je predstavljalo 13 takmičara. Naši ambasadori ovog događaja nisu prošli ne zapaženo, pored velikog broja sudionika briljirali su sjajnim rezultatima od visokog 6.mjesta pa do 13. sto je u najmanju ruku fantastičan plasman.

Tako da su danas u zajedničkoj organizaciji Udruženja Frizersko kozmetičkog kluba Ljepota i predsjednika Saveza frizera BiH Sanina Fazlića u Vitezu su uručene diplome i pokloni dobitnicima ovih prestižnih nagrada.

Poslušajte što nam je rekao predsjednik Saveza frizera BiH Sanin Fazlić iz Viteza

Predsjednica Udruženja Frizersko kozmetičkog kluba Ljepota Janja Martinović iz Uskoplja Gornjeg Vakufa poslušajte što nam je rekla na ovoj dodjeli

Boje BiH zastave branili su u različitim kategorijama frizeri iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Bugojna, Viteza, Posušja i Kalesije.

Takmičarka u kategorijama Fashion Salon Style i Fashion Galla Style (seniori) je i Amela Fazlibegović poslušajte što nam je rekla o svom iskustvu na ovom prestižnom takmičenju

Takmičari u kategorijama Fashion Salon Style i Fashion Galla Style (seniori) su: Sanin Fazlić, Amela Fazlibegović, Biljana Vuković, Semir Burek.

U kategoriji Fashion Bridel Style (juniori) su: Amna Bašić, Haris Alagić,Amila Hidanović, Ismar Salkić.

U muškoj konkurenciji Low Skin Fade i Low Fade Cut su: Adel Husić,Ermin Zahirović, Sanela Džambić, Kenan Mustafica, Željko Lončar.

Kenan Mustafica smatra da naši frizeri prate Svjetske trendove, i možemo se parirati trendovima u svijetu, a možda i pokrenuti nove trendove.

Sedmoplasirani Adel Husić frizer iz Maglaja kaže zadovoljan je rezultatima, unazad nekoliko godina dobro kotiramo na svjetskim takmičenjima u nastavku možete i poslušati što nam je rekao

Ermin Zahirović iz Bugojna osvojio je 9. mjesto na svjetskom takmičenju, kakva su njegova iskustva, možete poslušati

Još jednom čestitamo talentiranim i vrijednim frizerima i ambasadorima naše države na Svjetskoj manifestaciji frizera.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend