Regionalne vijesti

Ured za Hrvate stipendira internetsko učenje hrvatskog jezika

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske objavio je javni poziv za dodjelu do deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika u  akademskoj 2022./23. godini u trajanju od jednog semestra i to za početnu jezičnu razinu (A1). 

   Jesenski semestar održava se od rujna do prosinca ove, a proljetni od ožujka do konca svibnja 2023., objavio je na svojim službenim mrežnim stranicama Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.

Prijaviti se mogu pripadnici hrvatskoga naroda ili njihovi potomci, supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, imaju navršenih 18 godina života, najmanje srednjoškolsko obrazovanje i prebivalište izvan Hrvatske ili prijavljeno prebivalište/boravište u njoj, ali ne duže od tri godine zaključno s danom objave javnog poziva.

Rok za prijave na javni poziv traje zaključno do 6. srpnja 2022. Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se isključivo elektroničkom poštom na adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend