Zanimljivosti

Uradi sam: Kako ukloniti ogrebotine na autu?

Osim odlaska majstoru, jeste li ikada probali neki od proizvoda koji možete korsititi sami? Postoje određeni proizvodi koji vam u tom slučaju mogu pomoći.

U nekim slučajevima dovoljna je samo polir pasta. Nju nanesete na običnu vatu i utrljate na mjesto gdje se nalazi ogrebotina. Ali, prije svega površinu morate dobro očistiti od svih prljavština. Kada nanosite polir pastu, morate je dobro i jako utrljati. Ako niste zadovoljni rezultatom, postupak smijete ponoviti.

 

Zaštitite automobil od hrđe

Ukoliko imate manju ogrebotinu možete pokušati sa raznim korektorima, jedan od njih je proizvod Fix it Pro XTD koji se lagano nanese po liniji ogrebotine i može se koristiti na svim bojama i lakovima. Jeste li ikada probali sa profesionalnim setovima? Danas možete kupiti cijeli set za popravljanje ogrebotina. Jedan od poznatijih je Quixx set u kojem ćete naći sve što vam treba. Ima dvije različite paste, pamučne krpice i vodobrusni papir za dublje ogrebotine. Prvo nanosite polish pastu koju jako utrljate kružnim pokretima, višak uklonite, pa tek onda stavljate finish pastu. Vodobrusni papir nanosite na duboke ogrebotine, a tek onda radite postupak sa pastama. Odlasci kod majstora mogu biti jako skupi pa se isplati pokušati sanirati ogrebotine na vlastitu ruku. Čak i ako niste u potpunosti zadovoljni s izgledom, barem možete odgoditi odlazak majstoru. A pomoću ovih preparata ćete zaštiti lak od hrđanja i smanjiti štetu.

(autosnova)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend