Vijesti iz BiH

Uprave za indirektno oporezivanje oduzele sušeni duhan u vrijednosti 44.200 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Sarajevo, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic oduzeli su sušeni duhan u vrijednosti 44.200 KM.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u suradnji sa policijskim službenicima PS Hadžići, proveli su još jednu uspješnu operativnu akciju na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, u kojoj je oduzeto 260 kg rezanog sušenog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama, a koje izdaje UIO BiH s ciljem sprječavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima. Vrijednost oduzete robe iznosi 44.200KM, a ista je bila namijenjena za prodaju na crnom tržištu BiH.

Protiv lica inicijala K.B. iz Širokog Brijega bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo Nedozvoljen promet akciznih proizvoda, iz člana 210a. Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend