Zanimljivosti

Univerziteti koji proizvode najviše milijardera

Prvi siguran korak na putu do uspješne karijere i milijardi na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gdje. Ovo je lista 10 sveučilišta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

10. Cambridge je jedino sveučilište s starog kontinenta, točnije jedino ne-američko, s tradicijom obrazovanja milijardera. Koliko se zna, na Cambridge-u je diplomiralo 11 milijardera i kada se sumira njihovo bogatstvo, ono iznosi oko 48 milijardi dolara. Sveučilište postoji od 1209. godine.

 

9. Yale je dao 13 milijardera i svi zajedno za sada su zaradili 77 milijardi dolara. Yale se nalazi u američkom gradu New Haven, Connecticut i postoji od 1701. godine što ga čini trećim najstarijim sveučilištem u Americi.

8. Southern California University od svih američkih sveučilišta ima najviše stranih studenata i do sada je obrazovao 14 milijardera (zajedno su zaradili 32 milijarde). Ovo je visoka ’škola iz snova’, a razlog je Los Angeles, elitni dio Amerike. SCU ima i najbogatiju sportsku povijest – njegovi studenti su donijeli 287 olimpijskih medalja.

7. Cornell University je njujorško sveučilište koji postoji 150 godina, obrazovao je 14 milijardera i 41 nobelovaca.

6. Masschusettes Institute of Technology može se pohvaliti s 15 milijardera i njihovom imovinom u vrijednosti od 114 milijardi dolara kao i s 78 svršenih studenata koji su odlikovani Nobelovom nagradom.

5. Columbia se ponosi s 15 miljardera i tri američka predsjednika

4. New York University je privatno sveučilište. Njegovi studenti se nagrađeni Nobelom, njih 36, a i zaradili su milijarde, njih 17.

3. Stanford University je poznat po poduzetničkom duhu. Nalazi se u Kaliforniji i uručio je diplome 27 budućih milijardera.

2. Pennsylvania se ponosi s 28 milijardera i njihovim bogatstvom od 112 milijardi dolara. Benjamin Franklin je osnivač davne 1740. godine.

1. Prestižni Harvard je prestižan između ostalog i zbog svojih milijardera – njih 52 ovdje su diplomirali i zajedno zaradili 205 milijardi dolara. U biografiji stoji i osam američkih predsjednika i 75 Nobela.

(Izvor: business.hr)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend