Vijesti iz BiH

Umjesto Adnana Terzića: Elmedin Voloder novi direktor Autocesta FBiH

Elmedin Voloder, privrednik i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, izabran je za novog direktora Autocesta FBiH. Odluka je to Vlade FBiH.

Denis Lasić, ministar prometa, predložio je za dnevni red imenovanje čelnika ovog javnog poduzeća, s obzirom na to da je sadašnjem direktoru Adnanu Terziću (SBB) istekao mandat.

Već neko vrijeme tražio se Terzićev nasljednik među kadrovima SDA, jer je međustranačkim dogovorima usuglašeno da će ova stranka predložiti svog kandidata za direktora. U igri su bila i neka od već dobro poznatih imena SDA, ali izbor je na kraju pao na Volodera.

U privatnom sektoru napravio je tri firme, koje zapošljavaju desetine stručnjaka. Radi se o građevinskim, odnosno kompanijama iz oblasti cestovne infrastrukture, koje su angažirane na projektu gradnje autoceste. Sukob interesa, prema našim saznanjima, riješio je prodajom dijela udjela suvlasnicima u firmama.

Upravo to što dolazi iz realnog sektora i da se dokazao u struci uzeto mu je kao plus za ovu poziciju. Zapažene rezultate imao je i kroz rad u Odboru za promet i komunikacije Parlamenta FBiH.

Kako saznajemo, on namjerava intenzivnije početi gradnju autocesta u Federaciji BiH.

Voloder je u Parlament FBiH ušao kao zastupnik Nezavisnog bloka, ali je poslije promijenio stranački dres i pristupio SDA.

(poslovnenovine.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend