Vijesti iz BiH

Umirovljenici ne odustaju od zahtjeva za povećanje mirovina u FBiH

Upravni odbor Saveza udruženja umirovljenika FBiH na svojoj posljednjoj sjednici još jednom je potvrdio da ne odustaju od zahtjeva za izvanredno povećanje mirovina u Federaciji i daju rok Vladi Federacije BiH da se o njihovim zahtjevima izjasni najkasnije do 22. listopada, rekao je za Faktor Suljo Bekan, član Upravnog odbora.

Kaže kako traže hitan sastanak sa predstavnicima Federalne vlade. – Tražimo povećanje mirovina za 10 posto svima koji su umirovljeni do kraja 2017. godine. Planiramo za 22. listopada održavanje konferencije za novinare u Sarajevu na kojoj ćemo iznijeti daljnje korake, a ukoliko ne bude odgovora Vlade FBiH, to su sigurno prosvjedi.

Dakle, Federalnoj vladi dajemo rok da se pozitivno izjasni o našem zahtjevu najkasnije do 22. listopada – rekao je Bekan. U Federaciji je više od 400.000 umirovljenika.

Najniže mirovine iznose 382 KM, zajamčene su 475 KM, a najviše 2.174 KM. Predstavnici umirovljenika su već ranije isticali da 60 posto umirovljeničke populacije ima najnižu mirovinu, a s kojom je nemoguće sastaviti kraj s krajem, osobito usljed svakodnevnih poskupljenja.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend