Zanimljivosti

Ukusna pileća krem čorba: Sjajna ideja za vikend

Pileća krem čorba je odličan način da započnete ručak, a može biti i samostalni obrok. Puno povrća uz piletinu čine ovaj obrok zdravim, a na prelasku iz ljeta u jesen, malo dodatne toplote svakome će prijati. Poslužite uz kiselu pavlaku i limun.

Sastojci:

300 g pilećeg bijelog mesa, isjeckanog na kockice
1 veći crni luk
3 mrkve
1 celer
1 krompir
2 pileće kocke
150 ml pavlake za kuhanje
so, biber, curry
peršunovo lišće
limun
puter

Priprema:

Na puteru propržiti sitno sjeckani luk i komadiće piletine, pa dodati izrendane mrkve, celer i krompir i dinstati petnaestak minuta. Potom smjesu izblendati, vratiti u šerpu i naliti vodom (ne pretjerivati). Kada provri, dodati začinske pileće kocke i kuhati još petnaestak minuta. Začiniti solju, biberom.Posuti sitno sjeckanim peršunovim lišćem. Poslužiti uz kriške limuna i prepečene kockice kruha.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend