Zanimljivosti

Ukoliko dobijete ovu poruku na WhatsApp-u, ni slučajno je ne otvarajte

Čudna poruka danas bi se mogla pojaviti na ekranima mnogih korisnika WhatsApp-a, popularne aplikacije za dopisivanje. Ono što je uznemirujuće je to što je dio poruke točan!

No, kakav je točno sadržaj poruke koju biste mogli primiti? Prvi dio poruke je prijevara – tvrdi da će izaći videozapis koji se zove Martinelli i da će vam hakirati mobitel ako ga otvorite te ga nećete moći popraviti. Trenutno nije pronađena takva stvar kao što je “Martinellijev videozapis”, drugi dio je onaj koji u sebi ima istine.
O čemu se radi?
U nastavku poruke doći će zamolba da ažurirate svoju verziju WhatsApp-a u verziju nazvanu – “WhatsApp Gold”.
“WhatsApp Gold” navodno nudi najnovije značajke poput mogućnosti snimanja videochata, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka nakon što ih pošaljete, ali samo je jedna verzija WhatsApp-a, a to je upravo ona koju svi koristimo.
Link koji će voditi na stranicu za ažuriranje zapravo je pun zlonamjernih virusa koji bi vam mogli u potpunosti uništiti mobitel. Iako korisnici još od 2016. godine prijavljuju probleme s porukama vezanim za posebno, ograničeno izdanje “WhatsApp Golda”, opreza nikad dosta!
Ako ćete prijateljima poželjeti proslijediti poruku o najnovijem virusu, slobodno prije slanja izbrišite dio o “Martinelli videozapisu”.

(www.vecernji.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend