Lokalne vijesti

Uhapšena dvojica nogometaša zbog skrnavljenja džamije u Kiseljaku

Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade na gradskoj džamiji, a radi se o austrijskim državljanima Danielu Sudaru (1998.) i Dejanu Ljubičiću (1997.), koji su priznali krivicu.

 

Incident se dogodio u srijedu navečer, nakon čega je policija poduzela istražne radnje u cilju pronalaska izvršioca tog kaznenog djela. Tokom protekle noći, zaustavila je i kontrolirala vozilo Mercedes, kojim je upravljao Sudar, a u vozilu se nalazio i Ljubičić, koji se prema operativnim saznanjima mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Nakon provedene kriminalističke obrade, osumnjičeni su priznali krivicu.

O navedenom događaju informiran je tužlac, a protiv dvojice osumnjičenih poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje.

Obojica mladića su nogometaši koji igraju u Austriji. Ljubičić nastupa za Rapid, dok Sudar igra u petoj austrijskoj ligi za Nojštadt II.

 

Na YouTubeu se pojavio snimak skrnavljenja fasade Čaršijske džamije u Kiseljaku.

Kao što se može i vidjeti sa snimka, dvojica mladića dovoze se automobilom, potom izlaze iz njega i iz neposredne blizine bacaju staklene pivske flaše na džamiju, na čijem su zidu nastala manja oštećenja.

 

 

(avaz.ba)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend