Vijesti iz BiH

Ugovor o vojnoj službi u OS BiH potpisala XVII. klasa kandidata na osnovnoj obuci vojnika

Polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem Ugovora o vojnoj službi u OS BiH, u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu je 27.07.2016. godine svečano obilježen završetak obuke XVII. klase kandidata za prijem u vojnu službu OS BiH.

 

Ceremoniji su prisustvovali zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Senad Mašović, zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadni general Ivica Jerkić, komandant NATO štaba u BiH brigadni general Giselle Wilz, komandant EUFOR-a generalmajor Friedrich Schrötter, vojno-diplomatski predstavnici u BiH, predstavnici komandi i jedinica OS BiH, kao i članovi porodica, rodbina i prijatelji novih vojnika.

 

Zakletvu je položilo i svoj prvi Ugovor o vojnoj službi u OS BiH potpisalo 193 kandidata, od kojih je 20 pripadnica ženskog spola. Svi oni će biti raspoređeni u komande i jedinice OS BiH na službu i dalju specijalističku obuku.

 

Kandidatima na obuci uspješno završenu obuku, polaganje zakletve i potpisivanje vojničkog ugovora prvi su čestitali i prisutnima se obratili zamjenik ministra odbrane Boris Jerinić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za resurse generalmajor Senad Mašović, te komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić.

 

Najbolje rezultate na osnovnoj obuci XVII. klase postigli su: Nedeljko Suvajčević, Damir Smajić, Boris Pejić i Marija Levarda.

   

(Ured za odnose s javnošću)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend