Lokalne vijesti

UG “Svjetlo” Vitez nastavlja realizaciju projekta “MAMMO”; najavljena nova aktivnost

U tijeku je realizacija projekta „MAMMO“ – edukacija o ranom otkrivanju raka dojke, kojega provodi Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza.

Tim je povodom u OŠ “Kruščica” u Vitezu održana Javna tribina na temu
“Edukacija o ranom otkrivanju raka dojke”. Tribina je okupila više od 30 žena, starosti od 18 do 70 godina, kojima je prezentirana važnost mamografskog pregleda i samopregleda. Neke od nazočnih prenijele su i svoja vlastita isukstva u borbi protiv ove opake, ali izlječive bolesti. Stručni predavač bio je prim. dr. Harun Drljević.

Predstavnice UG “Svjetlo” pozvale su ih da se informiraju i pravovremeno obave mamografski pregled u Domu zdravlja Vitez, na Odjelu za RTG dijagnostiku.

U nastavku realizacije projekta „MAMMO“ – edukacija o ranom otkrivanju raka dojke, Udruga građana „Svjetlo“ iz Viteza će prigodno obilježiti i Dan roze vrpce. U subotu, 19. listopada ove godine, u terminu od 10 do 14 sati, na platou ispred Trgovačkog centra FIS, bit će provedena akcija besplatnog mjerenja krvnog tlaka i razine šećera u krvi.

Projekt se implementira u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu, koji financira Europska unija, a provodi Razvojni program UN-a.

(Radio Vitez)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend