Lokalne vijesti

UG “Svjetlo” realizira projekt “Veseli početak školske 2020./2021. godine“

Općina Vitez sa 27 000 stanovnika iz 34 naseljena mjesta i 17 mjesnih zajednica svake godine upiše oko 240 prvašića, koji nastavu pohađaju u pet osnovnih škola.

Kako je početak školskog obrazovanja važno poglavlje u životu svakog djeteta, Udruga građana „Svjetlo“ Vitez projektom „Veseli početak školske 2020./2021. godine“ nastoji da svako dijete ima sretan i lijep početak osnovnog obrazovanja, ali i njegov nastavak.

Uvidom u stvarno stanje na području općine Vitez i prema podacima Centra za socijalni rad, ali i Zavoda za zapošljavanje, došli su do saznanja da je potrebno provesti akciju i pomoći djeci i obiteljima koje su socijalno ugrožene i koje je pandemija, izazvana virusom COVID-19, strašno pogodila i dovela u vrlo nepovoljan položaj.

Projektom „Veseli početak školske 2020./2021. godine“ u Vitezu je osiguran školski pribor i higijenske potrepštine za djecu polaznike devetogodišnjeg obrazovanja koji dolaze iz socijalno ugroženih obitelji i obitelji pogođenih virusom COVID-19.

U projekt je uključeno 80 obitelji koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu, sukladno zakonskoj regulativi. Svakoj obitelji osigurani su paketi školskog pribora i higijenske potrepštine neophodni za svakodnevno funkcioniranje.

„Podjelom paketa uvelike ćemo pomoći obiteljima, smanjiti pritisak na lokalnu zajednicu i djeci i njhovim obiteljima poslati poruku da nisu sami“, poručili su iz UG „Svjetlo“ Vitez.

Točan datum i podjela paketa bit će objavljeni uskoro na facebook stranici Udruge „Svjetlo“, na web stranici Općine Vitez, kao i u programu i društvenim mrežama Radio Viteza.

Obavijest će biti poslana i u škole kako bi svi imali pravovremenu informaciju.

Projekt financira Europska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz potporu Općine Vitez, a realizira ga partnerska organizacija lokalne zajednice UG „Svjetlo“ Vitez.

FOTO: Ilustracija

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend