Lokalne vijesti

UG Svjetlo i ove godine obilježit će Dan narcisa

Udruga “Svjetlo” Vitez simboličnim obilježavanjem Dana narcisa i ove će godine ukazati na ovaj, sve prisutniji zdravstveni problem i sve veći broj oboljelih.

Tako će se u utorak, 27.3. 2018. godine, na Gradskom trgu u Vitezu,u vremenu od 10 do 13 sati, provesti akcija „Dani narcisa“ i izložba pisanica koje su ručno izradile članice ovog udruženja.Zainteresiranima će biti omogućeno i besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi!
U okviru ove akcije i svojevrsne edukacije o ranom otkrivanju raka dojke, bit će organizirana prodaja narcisa, a kupovinom se izravno pomaže oboljelima.

 

Predstavnica Udruge “Svjetlo” Dragica Jurčević izjavila kako je po njihovoj evidenciji za 5 godina korištenja mamografa, kojeg je ova udruga nabavila za Dom zdravlja u Vitezu, urađeno 3.200 pregleda, od čega je u prosjeku godišnje otkriveno 23 oboljelih od karcinoma dojke.

Jurčević je naglasila kako u SBŽ-u, osim u Vitezu, mamograf postoji još samo u Bugojnu, dok ne postoje niti precizni podaci o broju oboljelih od raka dojke.
BIH nema program za rano otkrivanje raka dojke niti se u BiH vodi registar oboljelih . U svom radu služimo se podacima iz RH gdje godišnje oboli novih 1800 žena – na kraju rak dojke otkriven u ranoj fazi je izlječiv – rekla je Jurčević.

 

„Educirajte se i reagirajte na vrijeme – uradite mamografiju besplatno u Domu zdravlja Vitez!“, poručuju iz Udruge građana „Svjetlo“ iz Viteza.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend