Lokalne vijesti

Udruženje/Udruga sportskih pedagoga Vitez organizirala izlet za 47 učenika

Udruženje/Udruga sportskih pedagoga Vitez uspješno je realizovala još jedan projekat, namijenjen učenicima osnovnih škola, a pod pokroviteljstvom Općine Vitez.

Radi se o izletu na Vlašić, u kojem je sudjelovalo 47 učenika osnovnih škola iz Viteza. Na polasku, učenicima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Vitez, Hidajet Sivro, koji im je čestitao na rezultatima i poželio im sretan put i lijepo proveden dan.

Cilj projekta je prepoznati najuspješnije učenike osnovnih škola s područja općine Vitez, te ih nagraditi sportsko-rekreativnim izletom na Vlašić. Izlet je realizovan u Eko-Fisu Vlašić, a na izletu je učestvovalo 47 učenika iz svih osnovnih škola s područja općine Vitez.

U pratnji ovih vrijednih učenika bili su njihovi nastavnici tjelesnog odgoja, koji su nesebičnim zalaganjem uspjeli učenicima obezbijediti nezaboravan događaj.

Tokom boravka u sportsko-rekreativnom centru EKO-Fis Vlašić, osim prelijepog planinskog ambijenta, nezaboravnog druženja, demonstracije  gurmanskih  i muzičko-vokalnih sposobnosti učenika i nastavnika, održana su i brojna takmičenja u nogometu, tenisu, odbojci , košarci, rukometu…

Ovim putem Udruženje/Udruga sportskih pedagoga Vitez zahvaljuju Zeni – toursu Vitez i Eko-Fisu Vlašić, jer su prepoznali važnost ovog projekta i pružili im podršku u realizaciji.

(Predsjednik Udruženja/Udruge sportskih pedagoga Vitez, Vedad Mušinović)

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend