Lokalne vijesti

Udruženje žena oboljelih i liječenih od tumora dojke ” DONNA ” Bugojno, vodite računa o svom zdravlju

Dan narcisa predstavlja jedan od najvažnijih događaja u svijetu kada je u pitanju izražavanje podrške oboljelima od raka.

 Cvijet narcis odabran je jer je simbol proljeća, izdržljivosti, svjetla, života i buđenja nade za bolje sutra. Udruženje žena oboljelih i liječenih od tumora dojke ” DONNA ” Bugojno, godinama je na prigodan način obilježavalo ovaj dan, s ciljem podizanja svijesti, ukazivanja na značaj prevencije i ranog otkrivanja bolesti te pružanja podrške oboljelim članicama.

Nažalost, već drugu godinu zaredom zbog aktuelne epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom COVID-19, ovog aprila članice „Donne“ neće upriličiti tradicionalno okupljanje u povodu Dana narcisa.

Zdravlje članova i zdravlje naših dragih sugrađana nam je daleko važnije.
Svima nama nedostaje naša akcija, kada podižemo svijest o oboljenju karcinoma dojke i skrećemo pažnju na bitnost ranog otkrivanja ovog oboljenja. Nedostaje nam podrška dragih lica, zagrljaji i stisak ruke , ali na snazi su mjere protiv kojih nećemo i ne želimo.

Posebno smo ponosni na sve koji nas čuvaju i istom mjerom im uzvraćamo. Bolest karcinoma je bolest s kojom živimo, pa mjere zaštite u poređenju s bolovanjem i patnjom nam ne padaju teško.Samopregled i preventivni pregled se može obavljati i pod ovim uslovima – nemojte zakasniti , jer rano otkrivanje je sigurno izlječenje .

Ipak, ovo je prilika da i na ovaj način, apelujemo na članice Udruženja „Donna“ kao i na sve naše sugrađane, da danas, više nego ikad, vode računa o svom zdravlju, da se pridržavaju svih propisanih mjera i da budu odgovorne prema sebi i drugima. Sigurni smo da ćemo dobiti i ovu bitku i da ćemo uskoro nastaviti naša druženja i saradnju.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend