Udruženje poslodavaca KSB: Povećanje cijene električne energije dovest će do gubitka radnih mjesta i ugrožavanja životnog standarda građana

U organizaciji Ministarstva gospodarstva Kantona Središnja Bosna održan je sastanak s članovima Udruženja poslodavaca KSB, zbog najavljenog poskupljenja električne energije za poslovne subjekte u Federaciji BiH.

Sastanku u zgradi Vlade nazočili premijer Tahir Lendo, ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, predsjednik Udruženja poslodavaca KSB Kemal Čolak i članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca KSB Šaban Rizvić, Salem Ekmeščić, Zoran Gazibarić, Taib Ibreljić i Mirko Šakić.

Poslodavaci su na sastanku iskazali zabrinutost zbog najave enormnog povećanja cijene električne energije. Upozorili su da povećanje cijene u 2022. godini ne smije biti veće od 20 posto, jer će u suprotnom doći do smanjenja gospodarskih aktivnosti i konkurentnosti na domaćem i stranom tržištu, gubitka radnih mjesta i ugrožavanja životnog standarda građana.

Premijer Kantona Tahir Lendo i ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić istaknuli su da bi najavljeno povećanje cijene električne energije negativno utjecalo na gospodarske aktivnosti i životni standard stanovništva.

Sukladno navedenom, dogovoreno je da Ministarstvo gospodarstva pripremi detaljnu informaciju za narednu sjednicu Vlade KSB, koja će na osnovu toga u formi Zaključka uputiti stav Vladi Federacije BiH i JP Elektroprivreda BiH koji rade na donošenju rješenja.