Lokalne vijesti

Udruženje logoraša: obilježava Dan logoraša općine Vitez

Udruženje logoraša SBK Travnik i Udruženje logoraša općine Vitez  nizom će prigodnih aktivnosti u subotu 16. aprila, u Vitezu obilježiti Dan logoraša općine Vitez. Program obilježavanja počet će okupljanjem preživjelih logoraša, članova porodica ubijenih i nestalih logoraša iz Viteza i ostalih dijelova BiH, kao i građana.

Protokol obilježavanja:

Dan logoraša općine Vitez, 16.april.2016.god. od 9,30 – 10,00 sati okupljanje u sportskoj dvorani Vatrogasnog društva u Starom Vitezu.

10,00 -10,30 sati otvaranje skupa i intoniranje himne BiH, odavanje počasti poginulim i umrlim logorašima minutom šutnje, obraćanje predsjednika udruženja, dodjela zahvalnica za osobito iskazan rad i suradnju

11,30 sati odlazak na spomen obilježje, Cisterna i polaganje cvijeća, obilazak Šehidskog mezarja gdje su sahranjeni pobijeni mještani sela Ahmića i drugi poginuli Šehidi

U okviru programa obilježavanja, logoraši će posjetiti više mjesta zločina i mezarja na području općine Vitez i prisjetiti se onih logoraša koji više nisu među živima, najavljeno je iz Udruge logoraša u općine Vitez.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend